Wayback Machine: Tallenna virtuaalikoiriesi sivut

Virtuaalimaailmaa ja -koiria koskevat asia-aiheet.
Lansu_
Höpsö veitikka
Viestit: 5175
Liittynyt: To Kesä 12, 2008 10:33 am

Wayback Machine: Tallenna virtuaalikoiriesi sivut

Viesti Kirjoittaja Lansu_ »

Uskosin jokaisen tietävän kuinka turhauttavaa virtuaalikoirien sukutaulujen kokoaminen on, jos sukulaiset ovat kuolleet ja niiden sivut kadonneet/poistettu. Ongelmaan on yksinkertainen ratkaisu, jonka toivoisin jokaisen virtuaalikoiraharrastajan omaksuvan:
Tallenna virtuaalikoiriesi sivut Wayback Machineen, jotta ne säilyvät tuleville virtuaalikoirasukupolville, vaikka oman koirasi sivut katoaisivat. Tallentamiseen on pari erilaista konstia. Voit liittää koirasi http:// -alkuisen osoitteen Wayback Machinen etusivun oikeassa alakulmassa olevan "Save Page Now" -otsikon alle ja painaa "SAVE PAGE", jolloin sivu tallentuu. Toinen vaihtoehto on tallentaa seuraava koodinpätkä kirjanmerkkinä selaimesi kirjanmerkkipalkkiin:

Koodi: Valitse kaikki

javascript:location.href='http://web.archive.org/save/'+location.href
Voit nimetä kirjanmerkin vapaasti (mulla esim. WebArc), kunhan laitat yllä olevan pätkän osoitteeksi. Kun painat luomaasi kirjanmerkkiä, avoinna oleva sivu tallentuu Wayback Machineen. Koodinpätkästä kuuluu kiitos jollekulle ystävälliselle virtuaalihevosharrastajalle.

Suosittelisin tallentamaan virtuaalikoiran sivut muutaman kerran sen elinaikana, mutta vähintäänkin juuri ennen koiran kuoppaamista. Näin koko koiran kisaura tallentuu yhteen paikkaan myöhempää tarkastelua varten eivätkä sen sukulaisten omistajat joudu tulevaisuudessa googlettelemaan epätoivoisesti koirasi meriittejä. Itse vaadin kasvatinomistajiani tallentamaan koiriensa sivut Wayback Machineen juurikin ennen kuolemaa. Myös muistosivun tallentaminen voi olla järkevää, jos on tapana sellaisia virtuaalikoirilleen luoda.

Wayback Machinea voi myös hyödyntää koirien kadonneiden sukulaisten etsimisessä. Wayback Machinen etusivun ylälaidassa olevaan lomakkeeseen voit syöttää minkä tahansa osoitteen ja painaa "BROWSE HISTORY". Tämän jälkeen masiina joko kertoo, ettei haulla löytynyt tuloksia tai avaa arkiston, josta voit katsella tallenteita. Tässä on esimerkiksi vFCI:n etusivun arkisto - tallenteita löytyy vuodelta 2007 lähtien. Tallenteita voi katsella painelemalla päivämääriä (niitä, joissa vaaleansininen tausta - tässä esim. vFCI päivämäärällä 13.12.2007). Kaikkia vanhoja koiria ei toki valitettavasti täältäkään löydy.
When the hurricanes came for me
I could finally crash again
And that's how I became the sea
Sparkle
Lassien tassuhiki
Viestit: 3416
Liittynyt: Ma Tammi 16, 2012 8:04 pm
Viesti:

Re: Wayback Machine: Tallenna virtuaalikoiriesi sivut

Viesti Kirjoittaja Sparkle »

Nostan tätä ylös tärkeänä aiheena! :)
Tiitu
Nakkisotilas
Viestit: 235
Liittynyt: To Heinä 20, 2017 8:29 am
Paikkakunta: Asutaan missä huvittaa

Re: Wayback Machine: Tallenna virtuaalikoiriesi sivut

Viesti Kirjoittaja Tiitu »

Missä on se mahdollisuus, että koiran sivut saisi tallennettua+ Läppärillä en ainakaan näe mitään sellaista
Vuoden Kennelinperustaja ja Nyyppä 2017
Vuoden Nyyppä 2018
Janina
Höpsö veitikka
Viestit: 9852
Liittynyt: La Joulu 13, 2008 8:54 pm

Re: Wayback Machine: Tallenna virtuaalikoiriesi sivut

Viesti Kirjoittaja Janina »

Onhan kaikki Wayback Machinea käyttävät huomanneet, että

web.archive.org/web/koiransivunosoite

tuottaa aina uusimman version sivusta. Tätä kannattaa siis hyödyntää, jos ei jaksa avata Wayback Machinen etusivua ja selata arkistoa tallennuskerroista tai haluaa liittää linkkejä esim. koirien sukutauluihin.
Vastaa Viestiin